החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשקיק תבלינים
אופן ההכנה
1
מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים בשר ושום וסוגרים היטב מכל הכיוונים.
מכינים שקיק תבלינים
2
שמים זרעי כוסברה, עלי דפנה, פלפל אנגלי ופלפל שאטה בחתיכת בד (גזה) וסוגרים בחוט.
3
קושרים צרור תימין וצרור פטרוזיליה יחד בחוט.
4
מוסיפים לסיר ציר בקר, 2 ליטר מים, צרור פטרוזיליה ותימין ושקיק תבלינים ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים עד לריכוך הבשר (מקפים קצף ושומן במהלך הבישול).
5
מוסיפים סלרי, בטטה, גזר, דלעת, שורשי פטרוזיליה ופפריקה ומבשלים עוד 30 דקות או עד לריכוך הירקות. מוציאים את שקיק התבלינים וצרור הפטרוזיליה והתימין, מתקנים תיבול ומגישים עם אורז לבן ליד.