מתכון

מרק בשר

המרק הזה הוא כמעט תבשיל קדרה בזכות שפע של שורשים ארומטיים

32,651 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מרק בשר של חגי קציר. צילום: דניה רותם
מרק בשר של חגי קציר. צילום: דניה רותם

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשקיק תבלינים

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים בשר ושום וסוגרים היטב מכל הכיוונים.

מכינים שקיק תבלינים

2

שמים זרעי כוסברה, עלי דפנה, פלפל אנגלי ופלפל שאטה בחתיכת בד (גזה) וסוגרים בחוט.

3

קושרים צרור תימין וצרור פטרוזיליה יחד בחוט.

4

מוסיפים לסיר ציר בקר, 2 ליטר מים, צרור פטרוזיליה ותימין ושקיק תבלינים ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים עד לריכוך הבשר (מקפים קצף ושומן במהלך הבישול).

5

מוסיפים סלרי, בטטה, גזר, דלעת, שורשי פטרוזיליה ופפריקה ומבשלים עוד 30 דקות או עד לריכוך הירקות. מוציאים את שקיק התבלינים וצרור הפטרוזיליה והתימין, מתקנים תיבול ומגישים עם אורז לבן ליד.