מתכון

מרק דגים ממרסיי

כל קליפה של פרי ים, צדפה, אדרה או ראש של דג יכולים להתווסף למרק ולשדרג את הטעם

1,220 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
מרק דגים ממרסיי של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
מרק דגים ממרסיי של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את שמן הזית בסיר ומאדים את הגזרים, הכרשות, הבצל והשום עד שהם רכים. מוסיפים את שאריות השרימפס ומטגנים על אש גבוהה עד שצבעם אדום בוהק והם מגירים נוזלים. במהלך הבישול יש לשבור את השרימפס בעזרת כף ולגרד את תחתית הסיר כדי שלא יישרפו.

2

מוסיפים לסיר את ראש הלוקוס והאדרה ומבשלים תוך כדי ערבוב ושבירה עד שהחלקים לבנים. מוסיפים את העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את היין והפסטיס ומאדים את האלכוהול.

3

מוסיפים לסיר מים עד 8­­-7 ס"מ מעל הירקות והדגים, מרתיחים ומסירים את הקצף הנוצר. מוסיפים את שאר המרכיבים למעט הסוכר ומבשלים על אש קטנה במשך שעה. טוחנים את המרק בבלנדר מוט או במעבד מזון ומסננים במסננת דקה.

4

מחממים את הסוכר במחבת עד קבלת קרמל. יוצקים את המרק לקערות, מוסיפים מעט קרמל ובוזקים את הפטרוזיליה.