אני אוהב להוסיף נתח דג ועלים ירוקים בסוף הבישול ולהפוך את המרק לארוחה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרק
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את המרק
1
ממיסים חמאה בסיר גדול ומאדים את כל החומרים למעט ציר עוף, מלח ופלפל 10 דקות על להבה נמוכה עד לריכוך.
2
יוצקים ציר, ממליחים ומפלפלים, מגבירים להבה ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים ללא כיסוי כ-30 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהגזר מתרכך.
3
נפטרים מהפטרוזיליה, התימין ועלי הדפנה. המרק נשמר עד 4 ימים במקרר.
צורבים את הדג, מסמיכים את המרק ומגישים
4
מחממים חמאה במחבת. מתבלים את הדג במלח וצולים דקה מכל צד על להבה בינונית. מצננים, מפרקים לפיסות גדולות ומערבבים עם החסה. מביאים את המרק לרתיחה עדינה, טועמים ומתקנים תיבול.
5
מערבבים חלמונים ושמנת ומוסיפים להם מצקת מהמרק החם תוך כדי ערבוב. יוצקים את תערובת החלמונים למרק לאט ותוך כדי ערבוב וממשיכים לבשל תוך ערבוב כ-2 דקות עד שהמרק מסמיך מעט.
6
מוזגים מהמרק לצלחות הגשה ומניחים במרכז כל צלחת חופן מתערובת החסה והדג. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.