מתכון

מרק חרירה ("משי")

מרק קטניות שבשילוב בשר בקר או עוף הופך לארוחה שלמה ומזינה

14,296 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
מרק חרירה ("משי") של רותי בן אבי. צילום: רמי זרנגר
מרק חרירה ("משי") של רותי בן אבי. צילום: רמי זרנגר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את הבשר בסיר לחץ עם גרגירי פלפל אנגלי ועלי דפנה עד ריכוך (כשעה).

2

מצננים, מסירים שומנים מהבשר וחותכים אותו לקוביות קטנות.

3

מטגנים את הבצל בסיר גדול, מוסיפים את הבשר, גרגירי החומוס, העדשים, העגבניות המגוררות והסלרי הקצוץ. מוסיפים את התבלינים וכשני ליטר מים ומבשלים כ-35 דקות.

4

לאחר שהכל התרכך מוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים היטב את הקמח במים (למניעת גושים) ומוסיפים לסיר תוך ערבוב מתמיד.

5

מוסיפים את האטריות וממשיכים בערבוב עוד כ-10 דקות.

6

מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות ומיץ לימון ומכבים.