מתכון

מרק חרירה

מרק חומוס, ירקות ואטריות שהוא מנת הדגל של כל בית מרוקאי אמיתי

94,448 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מרק חרירה. צילום: דניה ויינר
מרק חרירה. צילום: דניה ויינר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

בסיר עם מים מבשלים את גרגירי החומוס כשעה, עד שהם רכים, מסננים ושומרים את מי הבישול.

2

בסיר גדול מזהיבים את הבצל והסלרי בשמן. מוסיפים תבלינים יבשים וגזר, ומאדים עוד 5 דקות. מערבבים מדי פעם.

3

מוסיפים תפוחי אדמה, עגבניות, מיץ עגבניות, קישואים, חומוס ו4-5 כוסות ממי הבישול שלו.

4

מביאים לרתיחה ומבשלים כ-40 דקות או עד שהירקות רכים.

5

מוסיפים איטריות, מיץ לימון, פטרוזיליה ונענע, מלח ופלפל. טועמים ומאזנים טעמים.