מתכון

מרק סלק

בזכות הצלייה המוקדמת בתנור הסלקים שומרים על המתיקות שלהם וגם על הצבע, גרסה לבורשט צמחוני

13,835 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
מרק סלק של רן שמואלי וענר בן רפאל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מרק סלק של רן שמואלי וענר בן רפאל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

את הסלקים צולים בתנור בנפרד על מנת למצות את המתיקות שלהם וגם לשמר את צבעם. אפשר כמובן להכין את המרק יום-יומיים מראש ולשמור במקרר – הוא אפילו יהיה טעים יותר למחרת. אנחנו מגישים את המרק עם זילוף של שמן שמיר ירוק ובוהק. אפשר להחליף בכפית פסטו או להגיש נקי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשמן שמיר

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מכינים את המרק

2

מניחים סלקים בתבנית עמוקה, יוצקים מים עד שליש גובהם ומכסים ברדיד אלומיניום.

3

אופים כשעה עד לריכוך (נועצים סכין ובודקים אם הסלקים רכים).

4

מצננים, קולפים וחותכים לקוביות גדולות.

5

מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים בצלים, שורשי פטרוזיליה ושיני שום 7-5 דקות על להבה גבוהה עד שהבצל נעשה שקוף.

6

מוסיפים ציר, מיץ לימון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכבים את האש.

7

מוסיפים את הסלקים המבושלים וטוחנים הכל בבלנדר או בעזרת מוט ריסוק ידני עד שמתקבל מרק במרקם חלק. אפשר להכין את המרק יומיים מראש ולשמור במקרר.

מכינים שמן שמיר ומגישים

8

חולטים צרור שמיר במים רותחים כ- 10 שניות ומעבירים למי קרח. טוחנים בבלנדר יחד עם שמן זית ומתבלים במעט מלח לפי הטעם.

9

שומרים בצנצנת במקרר עד 6 ימים. לאחר מכן השמן יאבד מצבעו.

10

מגישים את המרק חם יחד עם זילוף שמן שמיר ירוק ואפשר גם עם כף שמנת חמוצה.