החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
חולטים את העגבניות הגדולות: חורצים בסכין בחלקן העליון של העגבניות צורת X. מרתיחים מים בסיר ומכניסים לתוכם את העגבניות. לאחר דקה מסננים ומקלפים אותן מתחת לברז של מים פושרים. מניחים את העגבניות בצד.
2
מחממים סיר עם שמן זית. פורסים את הכרשה, הבצל, הגזר והשום לפרוסות דקות ומאדים אותם היטב בסיר. מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה ואת רסק העגבניות.
3
מערבבים היטב ומוסיפים את שני סוגי העגבניות (כדאי לחתוך את העגבניות הגדולות לפלחים). מערבבים היטב ויוצקים לסיר את המים החמים. ממשיכים לבשל כ-45 דקות נוספות. מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים עוד 5 דקות, כדי שטעם העשבים יעבור למרק. ניתן להגיש את המרק כך או לטחון אותו טחינה גסה (עדיף לטחון).
4
לקראת ההגשה טועמים ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים עלים קטנים של אורגנו ומטפטפים מעט שמן זית.