מתכון

מרק עגבניות של משה שגב

שף משה שגב מגיש את הגרסה שלו למרק עגבניות. טעים זה בטוח

28,104 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
מרק עגבניות של שף משה שגב. צילום: אנטולי מיכאלו
מרק עגבניות של שף משה שגב. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חולטים את העגבניות הגדולות: חורצים בסכין בחלקן העליון של העגבניות צורת X. מרתיחים מים בסיר ומכניסים לתוכם את העגבניות. לאחר דקה מסננים ומקלפים אותן מתחת לברז של מים פושרים. מניחים את העגבניות בצד.

2

מחממים סיר עם שמן זית. פורסים את הכרשה, הבצל, הגזר והשום לפרוסות דקות ומאדים אותם היטב בסיר. מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה ואת רסק העגבניות.

3

מערבבים היטב ומוסיפים את שני סוגי העגבניות (כדאי לחתוך את העגבניות הגדולות לפלחים). מערבבים היטב ויוצקים לסיר את המים החמים. ממשיכים לבשל כ-45 דקות נוספות. מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים עוד 5 דקות, כדי שטעם העשבים יעבור למרק. ניתן להגיש את המרק כך או לטחון אותו טחינה גסה (עדיף לטחון).

4

לקראת ההגשה טועמים ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים עלים קטנים של אורגנו ומטפטפים מעט שמן זית.