מתכון

מרק עדשים תאילנדי

בתאילנד אם כבר אוכלים קטניות זה בקינוח, אבל הלמון גראס והקארי התאים מוציאים מהעדשים איכויות רעננות וקלילות

66,561 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
מרק עדשים תאילנדי של אמיר קרונברג. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
מרק עדשים תאילנדי של אמיר קרונברג. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

גיוון: למרק במרקם מחיתי מחליפים את העדשים השחורות בכתומות ומבשלים כ-30 דקות בלבד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול וגבוה עם שמן ומטגנים שום, ג'ינג'ר ולמון גראס כדקה על להבה בינונית. מוסיפים משחת קארי ומערבבים.

2

יוצקים מים, מוסיפים עדשים ועלי קפיר ליים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כשעה על להבה בינונית. מתבלים ומערבבים.

3

מוזגים את המרק לקעריות ומפזרים מעל גזר, בצל ירוק, כוסברה וכף או שתיים של קרם קוקוס.