מתכון

מרק פירות הונגרי קר

במקום שמנת מתוקה שעליה מבססים את המרק במטבח ההונגרי הקלאסי, רקחתי תערובת קטיפתית של "חלב" שקדים, אורז וקוקוס

5,364 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
מרק פירות הונגרי קר של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
מרק פירות הונגרי קר של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מנקים את פירות היער, מסלקים את הגבעולים, חוצים ונפטרים מהחרצנים.

2

מסירים את הקליפה הכתומה של התפוז רצועות–רצועות דקות באמצעות זסטר או קוצצים בסכין.

3

מחממים בסיר סוכר עם מקל קינמון, מקל וניל ורצועות הקליפה. כשהסוכר מתחיל להתמוסס והופך נוזלי מוסיפים חצי מכמות פירות היער (את השאר שומרים בקירור עד ההגשה) ומבשלים כ- 15 דקות או עד שמתקבל מרקם שבין קומפוט לריבה והפירות עדיין שומרים על מרקמם.

4

מסלקים את התבלינים (מגרדים את גרגרי הווניל מתוך התרמיל ומוסיפים לפירות) ומעבירים את תכולת הסיר לקערה. מוסיפים שלושה מיני "חלב", מיץ תפוזים ואשכוליות ומערבבים. מרסקים בעזרת בלנדר מוט והופכים הכל לבריכה ורדרדה של אושר.

5

מכסים בניילון ומקררים לפחות שעתיים או עד ההגשה. לפני ההגשה מוסיפים את יתר פירות היער.