מתכון

מרק פלפלים קלויים

כן, זה בדיוק מה שאנחנו רוצים בחורף – מרק. השף אלרן בוזגלו מגיש מרק אדום של עגבניות ופלפלים קלויים

12,810 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
מרק עגבניות ופלפלים קלויים. צילום: דניאל לילה
מרק עגבניות ופלפלים קלויים. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

קולים את הפלפלים בתנור בחום של 220 מעלות, עד להשחמה של הקליפה. מניחים בצד.

2

מכניסים לסיר את החמאה, ולאחר שהיא מתחממת מוסיפים את הבצל, המרווה, התימין והרוזמרין. כשהבצל משחים מוסיפים את השום, גרגירי הכוסברה והחומץ הבלסמי עד לצמצום הנוזלים.

3

קולפים את הפלפלים הקלויים, קוצצים אותם ומוסיפים לסיר. מוסיפים את ציר הירקות עד לכיסוי. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית כחצי שעה.

4

מתבלים במלח לפי הטעם, טוחנים את תכולת הסיר בבלנדר ידני ומסננים דרך מסננת.

5

מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה, מסירים מהאש.

להגשה

6

מורחים את פרוסות הלחם בדבש. פורסים את גליל גבינת הסנט מור לפרוסות ומניחים גבינה על כל פרוסת לחם. קולים את הפרוסות בתנור במשך 2-3 דקות בחום של 220 מעלות. מגישים את הפרוסות הקלויות לצד המרק.