מתכון

מרק פלפלים שרופים ופטה כבשים

למרק הזה יש טעם מעושן וניחוח קלוי בזכות הפלפלים השרופים וגם בזכות זרעי הכוסברה הקלויים

963 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מרק פלפלים שרופים ופטה כבשים של אמיר כלפון. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
מרק פלפלים שרופים ופטה כבשים של אמיר כלפון. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

אני אוהב להוסיף למרק מעט חומץ, שמבליט את כל הטעמים (כמו שעושים כשמכינים גספאצ'ו), אבל שימו לב: את החומץ מוסיפים רק בסוף הבישול, כדי שהמרק לא יקבל טעם לוואי מריר. חשוב לטחון היטב ולסנן את המרק לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

קולים פלפלים על להבה גלויה 4-3 דקות מכל צד עד שקליפתם נחרכת והם מתרככים (לחילופין אפשר לקלות את כולם יחד תחת הגריל של התנור בטמפ' מקסימלית כדי לחסוך זמן). מכניסים לשקית, סוגרים ומצננים מעט. קולפים וחותכים לקוביות.

2

מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים בצל 5 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה. מוסיפים את הפלפלים הקלויים, זרעי כוסברה ושום ומטגנים כ- 2 דקות עד שעולה ניחוח. מוסיפים סוכר ותימין, מערבבים ומטגנים עוד כחצי דקה עד שהסוכר נמס.

3

מוסיפים ציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כ- 45 דקות. 5 דקות לפני תום הבישול מוסיפים חומץ, מלח ופלפל ומערבבים. מתקנים תיבול.

4

טוחנים את המרק ומסננים למרקם קטיפתי. מחזירים שוב לכיריים לחימום ולאיחוד הטעמים.

להגשה

5

יוצקים את המרק לקערות אישיות. מפוררים מעל גבינת פטה, מפזרים צנוניות, צנוברים ועלי מיקרו ובוזקים מעט שמן זית.