מתכון

מרק קרופניק- מרק גריסים ופטריות

מרק גריסים ופטריות ממוצא פולני, שאפשר להכין גם כשאין פטריות טריות בבית

75,446 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מרק גריסים ופטריות. צילום: shutterstock
מרק גריסים ופטריות. צילום: shutterstock

מגישים עם לחם (עדיף שיפון) ושמנת חמוצה. ואם תרצו יש גם גרסה בשרית בגיוונים.

גיוונים:

• מוסיפים 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות יחד עם הגריסים.
• בהגשה מוסיפים סלסילת שמפיניון פרוסות ומוקפצות בחמאה.
לגרסה בשרית מבשלים 1/2 ק”ג קוביות בקר (כתף, פאלש פילה או שפונדרה) ב- 2 ליטר מים כ- 40 דקות בסיר לחץ או שעתיים בבישול רגיל לקבלת ציר. מוסיפים את הציר עם הבשר אל ירקות השורש במקום המים.
• כשממהרים מחליפים את גריסי הפנינה בבורגול, דק או עבה — תלוי כמה זמן יש לכם. בורגול דק יתרכך תוך רבע שעה בישול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים פטריות פורצ’יני בכוס מים רותחים במשך 20 דקות. מסננים ושומרים את הנוזלים להמשך.

2

בינתיים מחממים סיר גדול עם חמאה ושמן ומאדים בצל, גזר, שורשים וסלרי על להבה בינונית 8 דקות עד הזהבה.

3

יוצקים ליטר וחצי מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים גריסי פנינה, את הפורצ’יני עם מי ההשריה (ללא המשקעים) ותבלינים יבשים. מכסים חלקית, מבשלים שעה על להבה בינונית-נמוכה עד שגריסי הפנינה רכים והמרק מסמיך.

4

מוסיפים עשבי תיבול ושום, מערבבים ומכבים את האש. מגישים חם.