משקאות

משקה היביסקוס

משקה פופולרי מארצות ערב ועד מקסיקו, וידוע בסגולות המרפא שלו

4,765 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
משקה היבסקוס של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר
משקה היבסקוס של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר

בעיראק הוא נקרא קג'ראת, במצרים ובלבנט – קרקדיה. הוא פופולרי מאוד בחלק גדול מארצות ערב ואהוב גם על תושבי מרכז אמריקה ומקסיקו, שם הוא נקרא סוררל. למשקה מיוחסות סגולות מרפא, הבולטת שבהן היא הורדת לחץ הדם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את ההיביסקוס בקערה עם מים עד לכיסוי במשך לילה.

2

מרתיחים בסיר מים, סוכר ומיץ לימון. בוחשים את התערובת מדי פעם כדי לוודא שכל הסוכר נמס. מכבים את האש ומוסיפים פנימה את ההיביסקוס עם מי ההשריה ומכסים את הסיר. מצננים לטמפ' החדר.

3

מסננים את עלי ההיביסקוס מהסירופ ושומרים את התרכיז בבקבוק במקרר.

4

הכנת המשקה: מניחים בכוס קוביות קרח, מוסיפים כרבע כוס תרכיז ומים קרים.