משקאות

משקה תמרינדי

נוף עתאמנה מלמדת איך להכין תרכיז תרמינדי פשוט במיוחד

9,988 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
משקה תמרינדי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר
משקה תמרינדי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר

בניגוד למה שחושבים, ארץ המוצא של התמרינדי איננה הודו. התמרינדי הגיע לשם מאפריקה (בעיקר מסודן). מייחסים למשקה סגולות מרפא מגוונת כגון קטילת תולעי הבטן והקלה בהקאות. אני ממליצה לקנות את התמרינדי באריזת ואקום המכילה את התרמילים מרוסקים לחתיכות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את התמרינדי במים במשך לילה.

2

מעבירים את המים עם התמרינדי לסיר ומרתיחים. מוסיפים סוכר ומערבבים מדי פעם. מקטינים את האש לבינונית ומבשלים במשך רבע שעה. מכבים את האש ומצננים לטמפ' החדר.

3

מסננים במסננת. מעבירים את המשקה לצנצנות ושומרים במקרר.

4

הכנת המשקה: מוסיפים קוביות לכוס, מוזגים 1/3 רכז תמרינדי ומים קרים.