מתכון

מתוק לשבת: עוגת משמשים קלילה

עוגת פרי מהירת הכנה, רכה ונימוחה

70,888 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מתוק לשבת עוגת משמשים קלילה. צילום: דניאל לילה
מתוק לשבת עוגת משמשים קלילה. צילום: דניאל לילה

מחוץ לעונת המשמשים משתמשים בענבים, שזיפים או נקטרינות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מפזרים סוכר וקוניאק על המשמשים, מערבבים ושומרים להמשך.

3

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר וחמאה במהירות גבוהה מאוד במשך כ-7 דקות, עד לקבלת קרם אוורירי. מקפלים פנימה קמח ומערבבים.

4

יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת, ומסדרים עליה את המשמשים. יוצקים את הנוזלים שנותרו בכלי.

5

אופים כ-25 דקות, או עד שהבצק זהוב וקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים ומגישים חמים או בטמפ’ החדר.