מתכון

מתכון בסיסי לבצק אוזני המן של רולדין

השנה מכינים לפורים אוזני המן מסורתיות עם טאץ' מפתיע. זהו מתכון הבסיס של מאפיית רולדין

84,117 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
אוזני המן במלית תמרים מסאלה של רולדין . צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין
אוזני המן במלית תמרים מסאלה של רולדין . צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין

המתכון שלפניכם הוא לבצק בסיסי לאוזני המן. תוכלו לשדך לו את אחת המליות הבאות, או כל מלית אחרת שתרצו:

מלית דאבל שוקולד 
מלית תמרים מסאלה
מלית מרציפן פיסטוק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים את החמאה, גרגירי הווניל והסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

2

מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת פירורים. לשים קלות עד שנוצר בצק. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעה.

3

מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ.

למילוי

4

מכינים מלית לפי ההעדפה (ראו מתכונים למעלה). מזלפים במרכז כל עיגול מן המלית בעזרת שק זילוף. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.

לאפייה

5

אופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

להגשה

6

לאחר צינון מאבקים את המאפים המוכנים באבקת סוכר.