מתכון

עוגת שמרים שוקולד-בננה

מתכון קל וברור לעוגת שמרים עם שוקולד, בננה וקינמון שיוכיח לכם שזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם

40,663 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2022
שמרים שוקולד. צילום: shutterstock
שמרים שוקולד. צילום: shutterstock

לעוגה הזו יש טעם וריח של נחמה. מהסוג שיהפוך כל קפה של אחה"צ או של בוקר להרבה יותר מתוק. אל תחששו מהשמרים, המתכון קל וברור, מהסוג שגם אופים מתחילים יקצרו איתו הצלחה. חוץ מהשמרים השוקולד הוא הכוכב כאן, אם אתם לא מחבבים בננה או קינמון אפשר כמובן לוותר, אבל לדעתנו הם רק מוסיפים. מה שבטוח – עם תוספות או בלי, העוגה הזו תהפוך ללהיט במטבח שלכם. הכינו אותה ותבינו בדיוק למה.

טיפ: לקבלת עוגת שושנים פורסים את הרולדה לפני האפייה ומניחים את הפרוסות בצפיפות בתבנית.

2 תבניות אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לבצק

לזיגוג

אופן ההכנה

הכנת המלית

1

טוחנים במעבד מזון את כל חומרי המלית עד קבלת בלילה חלקה.

הכנת הבצק

2

מנפים את הקמח לקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השמרים וכף הסוכר.

3

מחממים את חלב הסויה (במשך 30 שניות במיקרוגל). שופכים מעט מהחלב לגומה ומערבבים. מניחים ל-3-2 דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס.

4

טוחנים את הבננה והשמן במעבד מזון עד קבלת תערובת נוזלית. מוסיפים את התערובת לקמח. מוסיפים את שאר החלב, 3/4 כוס הסוכר והמלח.

5

לשים היטב עד קבלת בצק גמיש ורך. מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לתפוח במקום חמים במשך ½1-1 שעות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

6

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים היטב במשך 2-1 דקות. מחלקים ל-2 כדורים. מרדדים כל כדור בצק לעלה מרובע ודק מאוד. מורחים את המלית על הבצק, בוזקים שוקולית ומגלגלים לרולדה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך 45 דקות.

7

מערבבים את חומרי הזיגוג ומורחים את העוגות במחצית התערובת.

8

אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. כמה דקות לפני סיום האפייה מורחים את יתר הזיגוג על העוגות.