מתכון

נאגטס תירס

נאגטס שייכים לקטגוריה שניצלית קצת שונה. בניגוד לשניצלים, אין להם ממד של פריכות והכל רך: גם הציפוי וגם המלית

20,865 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
נאגטס תירס של אמיר קרונברג. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
נאגטס תירס של אמיר קרונברג. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

הבסיס של הנאגטס הוא עוף טחון ואפשר לשחק עם התוספות כמה שרוצים.

ב"מקנרו", הבר שפתחנו בזמנו בתל אביב (ולא האריך ימים) הכנו אותם עם בייקון נא והם היו פרטנרים מושלמים לאלכוהול.

כשאני מכין נאגטס בבית לילדים אני מוותר על הבייקון ומוסף תירס.

עשיתי גם ניסיונות מוצלחים עם תערובת עשבי תיבול (כוסברה, שמיר וגבעולי בצל ירוק קצוצים דק) ועם תערובת עם גוון אסיאתי של ג'ינג'ר טרי מגורר, שום, סויה וקצת שמן שומשום.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים עוף במעבד מזון ב-7-6 פולסים עד לקבלת עיסה חלקה. מעבירים לקערה, מוסיפים גרגירי תירס, מלח, 2 כפות קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

2

טורפים ביצים, את יתרת הקמח ומעט מלח בצלחת עמוקה עד לקבלת בלילה סמיכה. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר על להבה בינונית כ-8 דקות.

3

בידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות קטנות (בגודל כדורי פינג פונג) ופוחסים אותן מעט. טובלים בבלילה ומעבירים מיד לשמן. מטגנים על להבה בינונית כ-3 דקות, הופכים ומטגנים 4-3 דקות נוספות עד שהנגיסים זהובים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

לנאגטס בייקון

4

באותה שיטה מכינים נאגטס בייקון: מוותרים על התירס, טוחנים ב-3-2 פולסים 100 גרם בייקון נא, מוסיפים את העוף וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה. הבייקון לא ממש נטחן, אלא נחתך לפיסות קטנטנות. מכינים בלילה, מצפים ומטגנים.