מתכון

נודלס עוף קצוץ

כולם אוהבים אטריות ביצים אסייתיות. מנת נודלס עם עוף קצוץ לארוחת ערב ואקזוטית תוך מספר דקות!

32,091 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
נודלס עוף קצוץ . צילום: עודד מרום סגנון: דיאנה לינדר
נודלס עוף קצוץ . צילום: עודד מרום סגנון: דיאנה לינדר

תורת ההקפצה
הכי חשוב: תהליך ההקפצה חייב להיות רציף ומהיר, ולכן חובה להכין מראש את מרכיבי המנה חתוכים ומדודים לעבודה. עיכובים עלולים להפוך את ההקפצה לבישול. מבשלים מראש את הנודלס, מסננים, מצננים ומערבבים עם שמן למניעת הידבקות.
1, 2, 3 מתחילים! תנו לווק להתחמם כמו שצריך, הוסיפו שמן ותנו גם לו להתחמם. עכשיו אפשר להתחיל להוסיף את המרכיבים. כל תוספת תתבצע אך ורק כשתכולת הווק מבעבעת מחום. לא מוסיפים חומרי גלם נוספים לפני שטמפ’ הווק עלתה.
הקשיבו לווק! הוא צריך לרחוש כל הזמן. זו מהות ההקפצה.
בכמויות קטנות אפילו במסעדות אסיאתיות, שיש בהן להבה ענקית, לא מקפיצים כמויות גדולות, לא כל שכן בבית. כדאי להוציא בכל פעם את המרכיב שהוקפץ (למשל נתחי עוף או ירק כלשהו) ולשלבם בהמשך עם יתר החומרים. זה יעזור לכם לשמור על חום הקפצה גבוה וימנע בישול יתר של המרכיבים.

במטבחים האסיאתיים מכינים את מנת האטריות עם בשר חזיר קצוץ או טחון, אבל אני אוהבת אותה עם עוף. הפירורים הבהירים מקבלים באהבה את תיבול הג’ינג’ר-צ’ילי-שום ושות’.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמנים בווק או במחבת, מוסיפים עוף קצוץ ומטגנים 3-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר מלבין והופך להיות פירורי.

2

מוסיפים את יתר החומרים למעט הנודלס ומקפיצים עוד 2 דקות.

3

מוסיפים נודלס, מערבבים 3-2 דקות ומגישים מייד.