מתכון

"נוטלה" תוצרת בית

ממרח "נוטלה" תוצרת בית במרקם מושלם עם חמאת קוקוס שמוסיפה עוד ניחוח וטעם והופכת את הממרח לטבעוני

17,169 בשלנים התעניינו במתכון זה
"נוטלה" תוצרת בית. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
"נוטלה" תוצרת בית. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בניגוד לדעה הרווחת את המרקם המושלם של נוטלה משיגים בלי טיפת שוקולד – רק בזכות קקאו איכותי שמערבבים עם אגוזי לוז וחמאה. קרן ויעל משתמשות בחמאת קוקוס, שמוסיפה עוד ניחוח וטעם והופכת את הממרח לטבעוני.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לנוטלה

חמאת אגוזי לוז (כ-600 גרם)

חמאת קוקוס

אופן ההכנה

מכינים חמאת אגוזי לוז:

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים 600 גרם אגוזי לוז בתבנית וקולים 10 דקות. מערבבים מדי פעם. מניחים את האגוזים על מגבת מטבח, עוטפים אותם עם שולי המגבת ומשפשפים כדי להסיר את הקליפות (אפשר גם לקנות אגוזים קלופים — הם מעט יקרים יותר). מעבירים את האגוזים הקלופים למעבד מזון וטוחנים כ-20 דקות לקבלת חמאה חלקה ומבריקה. מדי פעם עוצרים ומסירים בעזרת מרית את מה שנדבק לדפנות ולתחתית המיכל. שומרים את החמאה עד חודשיים בצנצנת אטומה במקרר.

מכינים חמאת קוקוס:

2

קונים 1/2 ק”ג שבבי קוקוס לא ממותקים וללא הקליפה (בחנויות תבלינים מתמחות) וטוחנים עם קורט מלח במעבד מזון כ-20 דקות עד שמתקבלת משחה כמעט חלקה, שומנית ומבריקה. מדי פעם עוצרים ומסירים בעזרת מרית את מה שנדבק לדפנות ולתחתית המיכל. שומרים את החמאה עד חודשיים בצנצנת אטומה במקרר.

3

מכינים נוטלה: שמים 250 גרם חמאת אגוזי לוז במעבד מזון. מוסיפים קקאו, אבקת סוכר, מלח וחמאת קוקוס ומעבדים כדקה לאיחוד.

4

מזלפים פנימה 3 כפות שמן תוך כדי עיבוד ומערבלים עד שמתקבל ממרח חלק ומבריק. אם הממרח קשה מדי, מוסיפים עוד כף שמן.

5

שומרים עד שבועיים בצנצנת אטומה במקרר. כדאי להוציא את הממרח מהמקרר כ-10 דקות לפני השימוש.

 

מתכון לחמאת קוקוס (כ-400 גרם)