מתכון

נזיד עדשים שחורות, סינטה צלוייה ופטריות פורטובלו

פטריית הפורטובלו כל כך בשרנית, שאם אתם צמחונים, אפשר לוותר על הסינטה

6,839 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
נזיד עדשים שחורות, סינטה צלוייה ופטריות פורטובלו. צילום: דניאל לילה
נזיד עדשים שחורות, סינטה צלוייה ופטריות פורטובלו. צילום: דניאל לילה

אפשר לוותר על הסינטה (אם כי זה בהחלט חבל… ). כשמכינים את חמאת הפטריות אפשר להשתמש בכל סוג שאוהבים, טרי או מיובש. אם משתמשים בפטריות מיובשות, משרים אותן במים חמימים בטרם מתחילים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לנזיד:

לסינטה:

לחמאת פטריות:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את התבשיל

1

מחממים שמן זית בסיר בינוני ומטגנים עדשים, בצל, גזר, סלרי ועלה דפנה, עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים כחצי שעה. מתבלים במלח ופלפל.

2

מקפיצים פורטובלו במחבת עם מעט מאוד שמן זית ומוסיפים לתבשיל. מערבבים ומתקנים תיבול.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית לצלייה.

מכינים את הסינטה

4

מערבבים גרגרי חרדל, דבש, סויה וצ’ילי ומושחים את הסינטה.

5

מחממים מחבת ברזל כבדה עד לעישון. סוגרים היטב את הבשר משני צידיו ומעבירים לתנור ל-10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

מכינים חמאת פטריות

6

ממיסים רבע מכמות החמאה במחבת, ומקפיצים את הפטריות עד שהן מוכנות.

7

מעבירים למעבד מזון, מוסיפים שום ותימין וטוחנים. מוסיפים את יתרת החמאה ומעבדים למחית אחידה.

מרכיבים את המנה ומגישים

8

מחממים את תבשיל העדשים. פורסים את הבשר לפרוסות דקות ומניחים על העדשים החמות. מניחים מעל חצי כפית חמאת פטריות, מזלפים שמן זית ומפזרים מעט עלי אורגנו.