החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים את העדשים השחורות כ-20 דקות.
2
קוצצים את הבצל הסגול ומטגנים בסיר בשמן זית עד השחמה קלה. מוסיפים את זרעי הכמון, זרעי הכוסברה ותרמילי ההל עד שהם מעלים ניחוח.
3
מגררים את הגזר בפומפייה גסה וחותכים את תפוח האדמה לקוביות קטנות. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה לסיר הבצל והתבלינים וממשיכים לטגן ולערבב.
4
מפזרים מלמעלה את שאר התבלינים וממשיכים לערבב.
5
טוחנים במעבד מזון את שיני השום, העגבניות, הג'ינג'ר והצ'ילי. מוסיפים את התערובת ואת העדשים השחורות לסיר, מביאים לרתיחה ומוסיפים מעט מים עד כדי כיסוי.
6
מנמיכים את האש ומבשלים כ-20-30 דקות. אם חסרים נוזלים בתבשיל, מוסיפים מעט מים.