הגרסה המתוקה היא משהו שרק ילדים יכולים להמציא, אבל היא התגלתה כהברקה, עם טעמים ומרקם שמזכירים בסבוסה.
שימו לב: יש צורך בשעה קירור לפחות. אפשר להכין מראש את תערובת הניוקי ולשמור במקרר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לניוקי
לגרסה המלוחה
לגרסה מתוקה
לאפייה
לרוטב פטריות
לקרמל נקטרינות
להגשת הניוקי המתוק
אופן ההכנה
לניוקי
1
מביאים חלב, שמנת ואגוז מוסקט לסף רתיחה בסיר רחב. טורפים פנימה סולת ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-15 דקות עד שהתערובת סמיכה מאוד, במרקם של בצק. מוסיפים חמאה תוך כדי ערבוב, מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים תוך כדי טריפה מהירה (אחרת החלמונים ייקרשו). מוסיפים מלח ו-2 כפות פרמזן (לגרסה מלוחה) או 2 כפות סוכר (לגרסה מתוקה) ומערבבים.
2
מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לגובה של כ-2 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות ועד 3 ימים.
3
מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותה במעט חמאה רכה. קורצים מתערובת הניוקי עיגולים קטנים בקוטר 2 ס"מ (או חותכים לריבועים בסכין) ומניחים בתבנית. מברישים את הניוקי ביתר החמאה, מפזרים מעל את יתר הפרמזן (לגרסה מלוחה) או יתר הסוכר (לגרסה מתוקה) ואופים כ-10 דקות עד שהניוקי מזהיבים יפה.
מכינים רוטב פטריות ומגישים את הגרסה המלוחה
4
מכינים רוטב פטריות ומגישים את הגרסה המלוחה: ממיסים חמאה במחבת רחבה, מטגנים פטריות עד שהן מזהיבות ומתבלים במלח ופלפל. במחבת נפרדת מחממים רוטב פטריות. מעבירים את הרוטב לצלחות הגשה ומסדרים מעליו את הפטריות הצרובות והניוקי המלוח. מפזרים שבבי פרמזן ומגישים.
מכינים קרמל נקטרינות ומגישים את הגרסה המתוקה
5
מחממים שמן זית במחבת ברזל כבדה מוסיפים נקטרינות כשהצד החתוך פונה מטה וצורבים כ-3 דקות, עד שהן מקבלות גוון שחום עמוק. מפזרים סוכר סביב הנקטרינות וממשיכים לבשל כחצי דקה. מוסיפים מים בזרם דק, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות, עד לקבלת קרמל סמיך. מצננים לטמפרטורת החדר.
6
מעבירים את הניוקי המתוק לצלחות הגשה, יוצקים מעליו קרמל, מניחים לצידו נקטרינות צלויות וקצפת ומגישים.