בניגוד לרוב הגרסאות של עוגת גבינה ניו יורקית שפגשנו בארץ — הקלתית של עדי משחזרת את הטעם של ה-Graham crackers, שניתן לומר שהם הפתי בר של האמריקאים. היא מבוססת על קמח מלא עם כמות מתונה של סוכר, תיבול של קינמון וטיפה מלח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתית:
למלית:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות
מכינים את הקלתית:
2
מערבלים חמאה, דבש וסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שהמסה הופכת בהירה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
3
מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים לעיגול בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגול בקוטר התבנית ומרפדים בו את תחתית התבנית (אין צורך לשמן את התבנית).
4
אופים 15 דקות להזהבה, מוציאים מהתנור ומצננים. מעלים את טמפ' התנור ל-210 מעלות.
5
מורחים את דפנות התבנית בחמאה ומפזרים עליה סוכר בכדי לאפשר למלית לעלות בקלות.
מכינים את המלית ואופים:
6
מקציפים ביצים וסוכר כ-10 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים קמח ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהקמח נטמע. מעבירים לקערה נקייה.
7
שמים גבינת שמנת, שמנת מתוקה וקליפת לימון בקערת מיקסר נקייה ומערבלים לתערובת אחידה. מקפלים אליה את תערובת הביצים ויוצקים על הקלתית האפויה.
8
אופים 10 דקות, מנמיכים את טמפ' התנור ל-120 מעלות ואופים עוד 45 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים אך רוטטת מעט במרכז. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתנור כבוי עם דלת פתוחה.
9
מעבירים למקרר למשך הלילה לפני ההגשה. שומרים 5 ימים במקרר.
10
לפני ההגשה מניחים על פני העוגה תותים או פירות יער.