החיתוך לרצועות דקיקות נותן למנה את שמה ובגללו גם לא צריך לבשל את הארטישוקים. מכינים את המנה רק כשיש ארטישוקים רכים, צעירים וסגורים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
מקלפים מעט מהעלים החיצוניים של הארטישוק (הקשים והסגולים) עד שמגיעים לעלים ירוקים ורכים.
2
קולפים בעזרת קולפן רצועה דקה מבסיס כל ארטישוק כדי להסיר את השכבה הנוקשה. קוטמים כ־2 ס"מ מראשי הארטישוק (החלק שבו העלים נסגרים) וחוצים כל ארטישוק לאורך.
3
מניחים כל מחצית ארטישוק על קרש חיתוך כשהחלק הפנימי פונה מטה וקוצצים לרצועות דקיקות (ממש בעובי נסורת).
4
מעבירים לקערה, מוסיפים מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מגלפים מעל שבבי פרמזן בעזרת קולפן ומגישים.