מתכון

נפוליאון פטריות פורטובלו ותפוחי אדמה בסויה ומירין

היא בשרנית, משביעה ומאוד יפה. מה שעושה את הקסם הוא הרוטב, שיש בו קשת טעמים רחבה: חמוץ, חריף, מלוח ומתקתק

925 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
נפוליאון פטריות פורטובלו ותפוחי אדמה בסויה ומירין של מגי ביבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
נפוליאון פטריות פורטובלו ותפוחי אדמה בסויה ומירין של מגי ביבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

שווה לאמץ אותו גם להגשה עם ירקות מוקפצים ובשר צלוי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב ג’ינג’ר, סויה ומירין

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

צולים תפוחי אדמה ופטריות

2

מחממים מחבת רחבה עם חצי מכמות שמן השומשום ושמן החמניות. מטגנים פרוסות תפוחי אדמה על להבה בינונית 4-3 דקות מכל צד להזהבה. מעבירים לתבנית ומתבלים במלח ופלפל.

3

אופים 15 דקות עד שפרוסות תפוחי האדמה רכות לגמרי. מוציאים את התבנית, אך לא מכבים את התנור.

4

מחממים באותה מחבת את יתרת השמנים ומטגנים פטריות 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מעבירים לתבנית נוספת ומתבלים בג’ינג’ר, מלח ופלפל.

5

אופים 15 דקות עד שהפטריות רכות ושחומות.

בינתיים מכינים את הרוטב

6

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים פטריות שינוקי, תירס וג’ינג’ר כ -3 דקות על להבה בינונית עד שהג’ינג’ר מתחיל להזהיב.

7

מוסיפים חומץ אורז ומבשלים 3 דקות עד שהחומץ מצטמצם בשליש. מוסיפים מירין, סויה וציר ומבשלים 6-5 דקות עד שהרוטב מצטמצם בחצי. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת. מוסיפים עלי כוסברה, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים.

מרכיבים את המנה ומגישים

8

מסדרים על כל צלחת הגשה פרוסת תפוח אדמה ומעליה פטרייה. חוזרים על התהליך עוד פעמיים (סה”כ 3 שכבות מכל ירק). מזלפים מעל 2 כפות רוטב ומגישים חם או חמים.