שווה לאמץ אותו גם להגשה עם ירקות מוקפצים ובשר צלוי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב ג’ינג’ר, סויה ומירין
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
צולים תפוחי אדמה ופטריות
2
מחממים מחבת רחבה עם חצי מכמות שמן השומשום ושמן החמניות. מטגנים פרוסות תפוחי אדמה על להבה בינונית 4-3 דקות מכל צד להזהבה. מעבירים לתבנית ומתבלים במלח ופלפל.
3
אופים 15 דקות עד שפרוסות תפוחי האדמה רכות לגמרי. מוציאים את התבנית, אך לא מכבים את התנור.
4
מחממים באותה מחבת את יתרת השמנים ומטגנים פטריות 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מעבירים לתבנית נוספת ומתבלים בג’ינג’ר, מלח ופלפל.
5
אופים 15 דקות עד שהפטריות רכות ושחומות.
בינתיים מכינים את הרוטב
6
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים פטריות שינוקי, תירס וג’ינג’ר כ -3 דקות על להבה בינונית עד שהג’ינג’ר מתחיל להזהיב.
7
מוסיפים חומץ אורז ומבשלים 3 דקות עד שהחומץ מצטמצם בשליש. מוסיפים מירין, סויה וציר ומבשלים 6-5 דקות עד שהרוטב מצטמצם בחצי. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת. מוסיפים עלי כוסברה, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים.
מרכיבים את המנה ומגישים
8
מסדרים על כל צלחת הגשה פרוסת תפוח אדמה ומעליה פטרייה. חוזרים על התהליך עוד פעמיים (סה”כ 3 שכבות מכל ירק). מזלפים מעל 2 כפות רוטב ומגישים חם או חמים.