מתכון

נתח בריסקט בריבת עגבניות ובייקון

נתח בקר שלם, שאחרי שעות של בישול בריבת עגבניות מתפרק ברכות לרצועות דקות ועסיסיות

8,981 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
Pulled Brisket בריבת עגבניות ובייקון של מתן אברהמס | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
Pulled Brisket בריבת עגבניות ובייקון של מתן אברהמס | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אפשר להניח על תבשיל שעועית, להוסיף לסלט, להכניס לתוך סנדוויץ’ או פשוט לפרק עם הידיים ולזלול. הצטיידו בסיר כבד שמתאים גם לכיריים וגם לתנור. בארה”ב משתמשים בנתח המכונה brisket , המקביל פחות או יותר לנתח חזה (פאלדה) שלנו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבשר

לריבת עגבניות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-140 מעלות.

צורבים את הבשר

2

מעסים את הנתח במלח ופלפל מכל צידיו.

3

מלהיטים סיר רחב וגדול שמתאים גם לתנור על אש גבוהה ומוסיפים 2 כפות שמן. כשהשמן מעלה עשן מכניסים את הנתח וצורבים אותו עד להשחמה מכל צידיו. מוציאים מהסיר.

מכינים את הריבה

4

מוסיפים מייד לסיר בייקון, בצל, שום ותימין ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבייקון מתרכך והבצל מזהיב.

5

מוסיפים יין ומגרדים את המשקעים מתחתית הסיר בעזרת כף עץ. .

6

מוסיפים עגבניות, סוכר, חומץ, רכז תפוחים, מולסה ופלפל קאיין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מחזירים את נתח הבשר ומגלגלים אותו כמה פעמים בתוך הריבה כדי לצפות אותו היטב

צולים בתנור

7

מכסים את הסיר ברדיד אלומיניום ומחוררים בכמה מקומות.

8

צולים כשעתיים בתנור, מורידים את רדיד האלומיניום וממשיכים לצלות עוד כשעתיים. בתום הצלייה הבשר צריך להיות רך מאוד, ממש מתפרק. במהלך הצלייה מוודאים מדי פעם שהריבה לא הצטמצמה מדי והתייבשה ומוסיפים מעט מים במידת הצורך.

9

מוציאים מהתנור 10 דקות לפני הארוחה, מפרקים לסיבים ומגישים.