מתכון

סָאג'וּר שעועית בסָמְבָּל

סאג'ור הוא שם כולל למנת ירקות מבושלים ולכל סאג'ור יש בומבו אופייני לו

11,652 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
סָאג'וּר שעועית בסָמְבָּל של אתי אלימלך | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
סָאג'וּר שעועית בסָמְבָּל של אתי אלימלך | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הקפידו על הקפצה קצרה של השעועית כדי לשמור על מרקמה הפריך.

להכנת המתכון צריך 1 כף גדושה סמבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים קוביות טופו בווק עם שמן עמוק עד שהן פריכות ושחומות. מסננים ומניחים על נייר סופג.

2

מלהיטים 2 כפות שמן בווק נוסף או במחבת ברזל כבדה. מטגנים-מערבבים שאלוט, שום וג'ינג'ר. נזהרים שלא ייחרכו.

3

מחזירים את הטופו לווק, מוסיפים פטריות, שעועית ושמן שומשום וממשיכים להקפיץ כ- דקות על להבה גבוהה.

4

מוסיפים סָמְבָּל, סויה וצ'ילי תוך כדי ערבוב. ממשיכים להקפיץ עד שגוון השעועית דוהה מעט והיא מבושלת אך עדיין פריכה.