מתכון

סאטאי בקר מלזי

שיפודי בקר במרינדה אסייאתית שמקבלים טעמים חזקים הודות לצלייה הישירה על האש

889 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
סאטאי בקר מלזי של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: אילן נחום)
סאטאי בקר מלזי של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: אילן נחום)

חשוב להשתמש בנתחים לסטייק כמו אנטריקוט, פילה או שייטל, ולוודא שהם מיושנים היטב.

הבשר עובר רק צריבה מהירה וצריך להישאר רך. אפשר לשפד בין הנתחים פטריות שמפיניון שלמות משוכות בשמן המתובל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להכנת שמן מתובל

למרינדה

אופן ההכנה

מכינים את המרינדה לילה מראש

1

מערבבים את כל החומרים. מוסיפים נתחי בקר, מערבבים ומשרים מכוסה במקרר למשך הלילה.

שעה לפני הצלייה

2

אם משתמשים בשיפודי עץ, משרים במים.

להכנת שמן מתובל

3

מחממים כוס שמן ניטרלי (כמו תירס או קנולה) וגבעולי בצל ירוק בסיר קטן. כשהגבעולים תופחים בשמן, מסירים מהכיריים ומניחים לשמן להצטנן עם הבצלים בתוכו. מסננים. השמן נשמר במקרר 4-3 ימים.

משפדים וצולים

4

משחילים את נתחי הבקר המושרים על השיפודים.

5

מחממים גריל, פלאנצ'ה או מחבת גריל.

6

מברישים את שיפודי הבקר בשמן מתובל וצולים משני הצדדים עד שהנתחים צרובים מבחוץ אך עדיין נאים בפנים (מי שאוהב בשר עשוי היטב יכול לצלות יותר). מברישים גם במהלך הצלייה בשמן המתובל. מגישים מייד.