מתכון

סאטאי טלה ותמרהינדי

משרים את הטלה במרינדת תמרהינדי מתוקה-חמצמצה, שיש לה שורשים הודיים

2,040 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
סאטאי טלה. צילום: shutterstock
סאטאי טלה. צילום: shutterstock

אפשר להוסיף למרינדה גם כפית זרעי שומר כתושים, שמשלימים נפלא את טעמו של הטלה. שימו לב, אם משתמשים בשיפודי עץ, יש להשרותם במים למשך שעה לפני השימוש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להכנת שמן מתובל (אפשר גם להשתמש בשמן ניטרלי עם מעט סוכר להברשה)

למרינדה

אופן ההכנה

מכינים את המרינדה

1

מערבבים את כל החומרים. מוסיפים נתחי טלה, מערבבים ומשרים מכוסה במקרר למשך הלילה.

מכינים שמן מתובל

2

מחממים שמן וגבעולי בצל ירוק בסיר קטן. כשהגבעולים תופחים בשמן, מסירים מהכיריים ומניחים לשמן להצטנן עם הבצלים בתוכו. מסננים. השמן נשמר במקרר 3-4 ימים.

משפדים וצולים

3

משחילים את נתחי הטלה המושרים על השיפודים.

4

מחממים גריל, פלאנצ‘ה או מחבת גריל.

5

מברישים את שיפודי הטלה בשמן מתובל וצולים משני הצדדים עד שהנתחים צרובים מבחוץ אך עדיין נאים בפנים (מי שאוהב בשר עשוי היטב יכול לצלות יותר). מברישים גם במהלך הצלייה בשמן המתובל. מגישים מיד.