החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטחינה עגבניות מיובשות
לפרוסות תפוחי אדמה אפויות
להרכבת המנה
אופן ההכנה
לחציל צלוי בבלסמי
1
עוטפים את החציל והזוקיני בשמן הזית, הבלסמי, המלח והפלפל השחור הגרוס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-185 מעלות למשך 20-25 דקות.
לטחינה
2
מערבבים היטב את כל מרכיבי הטחינה עד קבלת טחינה אדמדמה והומוגנית בסמיכות הרצויה.
לפרוסות תפוחי אדמה אפויות
3
מערבבים את כל המרכיבים של פרוסות תפוחי האדמה האפויות בקערה. מפזרים את פרוסות תפוחי האדמה על תבנית עם נייר אפייה, מכניסים למשך 35-40 דקות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד ריכוך.
להרכבת המנה
4
מורחים את טחינת העגבניות המיובשות על ג'בטה, מניחים מעל זוקיני וחצילים צלויים, ביצה קשה פרוסה, פרוסות תפוחי אדמה אפויות בתימין ושום, עלי בזיליקום וארוגולה, וסוגרים.