מתכון

סביח איטלקי

הגרסה האיטלקית לאוכל הרחוב הישראלי שהגיע בכלל מעיראק

1,484 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
סביח איטלקי של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: קרן ברק
סביח איטלקי של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: קרן ברק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטחינה עגבניות מיובשות

לפרוסות תפוחי אדמה אפויות

להרכבת המנה

אופן ההכנה

לחציל צלוי בבלסמי

1

עוטפים את החציל והזוקיני בשמן הזית, הבלסמי, המלח והפלפל השחור הגרוס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-185 מעלות למשך 20-25 דקות.

לטחינה

2

מערבבים היטב את כל מרכיבי הטחינה עד קבלת טחינה אדמדמה והומוגנית בסמיכות הרצויה.

לפרוסות תפוחי אדמה אפויות

3

מערבבים את כל המרכיבים של פרוסות תפוחי האדמה האפויות בקערה. מפזרים את פרוסות תפוחי האדמה על תבנית עם נייר אפייה, מכניסים למשך 35-40 דקות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד ריכוך.

להרכבת המנה

4

מורחים את טחינת העגבניות המיובשות על ג'בטה, מניחים מעל זוקיני וחצילים צלויים, ביצה קשה פרוסה, פרוסות תפוחי אדמה אפויות בתימין ושום, עלי בזיליקום וארוגולה, וסוגרים.