מתכון

סביצ'ה של חורף

שפית איילת לטוביץ' מכינה סביצ'ה מלא טעם ועסיסי

6,441 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
סביצ'ה של חורף של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל; כלים: עדי ניסיני
סביצ'ה של חורף של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל; כלים: עדי ניסיני

אהבה היא מנוע בישולי חשוב, וככה התחלתי בכלל לבשל. את אשתי היקרה הכרתי בקיץ 2011, גם אם הכרתי את המוזיקה שלה הרבה שנים לפני זה (בעצם התחתנתי עם אלילת נעוריי). היה חם והייתה רומנטיקה באוויר, וכשהיא הייתה חוזרת מתקלוטים או מהופעות בלילה, והבטן ביקשה מזון, הייתי מכינה לה סביצ'ה מלא טעם ועסיס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את הדג בקערה עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל ומשהים כ־20 דקות.

2

מערבבים את החרדל והיוגורט.

3

שורפים את העגבניות על להבת הכיריים או בתנור או בגריל עד שהן משחירות ומתרככות. קוצצים גס ומתבלים במלח ובשמן זית.

4

מסננים את הדג מהנוזלים. מורחים בצלחת את תערובת החרדל והיוגורט, מוסיפים את העגבניות הקצוצות והדגים ומפזרים מעל את שבבי אצות הנורי.