מתכון

סברינה עם סירופ זעפרן וענבים

הסברינה זוכה בשנים האחרונות לעדנה מחודשת

מאי 2019
סברינה עם סירופ זעפרן וענבים של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
סברינה עם סירופ זעפרן וענבים של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

כאן שידכתי את הסברינה לסירופ מתובל בזעפרן שנספג בה היטב ומגדיל את נפחה – תנו לה לשתות את הסירופ בלי חשש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסברינה

לסירופ

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הסברינה

1

ערבלים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית קמח, מלח, סוכר ושמרים.

2

מוסיפים בהדרגה ביצים וחלב וממשיכים לערבל עוד כ־5 דקות. מוסיפים חמאה ולשים עוד 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

3

מעבירים את הבצק לתבניות סיליקון בקוטר 7 ס"מ ובגובה 3 ס"מ. מתפיחים כ־40 דקות.

4

מחממים תנור ל־200 מעלות.

5

אופים את הסברינות 3 דקות. מנמיכים את החום ל־180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ־15 דקות עד שהן מכפילות את נפחן ומזהיבות. מצננים.

מכינים את הסירופ

6

מרתיחים בסיר רחב את כל מרכיבי הסירופ. מקטינים את האש ומבשלים עוד כ־5 דקות.

7

מסירים מהאש ומניחים את הסברינות בתוך הסירופ עד שהן מצטננות. מגישים בטמפרטורת החדר עם מעט מהסירופ, קצפת רכה וענבים.