מתכון

סברינה פירות יער

כאן שילבנו בבצק פירות יער חמצמצים וציפינו את הסברינה באבקה בוהקת של תותים מיובשים

1,070 בשלנים התעניינו במתכון זה
סברינה פירות יער של קרן ואיציק קדוש. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: תמי סגל
סברינה פירות יער של קרן ואיציק קדוש. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: תמי סגל

תבניות סיליקון ייעודיות לסברינות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לסירופ

לציפוי וקישוט (לא חובה)

לקרם מסקרפונה

אופן ההכנה

מכינים את הסברינות

1

שמים קמח, סוכר, שמרים, ביצים ומים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים מעט. מוסיפים מלח ומערבלים עד שהבצק מתחיל להיפרד מהדפנות ומתקבלת תערובת אחידה ונוזלית יחסית. מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים פירות יער לאט ובהדרגה ומערבלים עד שהם נטמעים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

2

משמנים תבניות לסברינה.

3

מערבלים את הבצק מעט עם וו גיטרה כדי שהנפח ירד, מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ומזלפים ממנה עד 1/2 גובה השקעים שבתבניות. מתפיחים כ־30 דקות עד שהבצק מגיע כמעט לשולי התבנית.

4

מחממים תנור ל־190 מעלות.

5

אופים 20 דקות עד שהסברינות מזהיבות. מוציאים מהתבנית ומצננים לחלוטין. בשלב הזה חותכים ונפטרים מהחלק העליון של הסברינה, שהתקשה מעט באפייה.

מכינים את הסירופ ומבשלים את הסברינות

6

מביאים לרתיחה את כל החומרים למעט הרום בסיר רחב ומבשלים 10 דקות. מוסיפים רום ומערבבים.

7

מכניסים את הסברינות לסיר (כל פעם כמה) ומבשלים 3 דקות מכל צד עד שהן סופגות את הרוטב. מוציאים ומניחים על מגש עם החלק החתוך כלפי מטה. מצננים כמה דקות.

מצפים את הסברינות

8

מחממים את הנפאג' או הריבה כמה שניות במיקרוגל ומורחים על הסברינות בעזרת מברשת. מפזרים אבקת תותים ומהדקים.

לפני ההגשה מכינים קרם מסקרפונה וממלאים

9

מקציפים את כל החומרים במהירות גבוהה לקרם יציב ( ויש להיזהר מהקצפת יתר).

10

מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק או משונן ומזלפים לשקע של הסברינות.

11

שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים עם קרם המסקרפונה ועד 4 ימים ללא קרם המסקרפונה.