משקאות

סוביה חיג'אזית: משקה תמרים מתובל וצונן

הישר מערב הסעודית, משקה תמרים צונן לימי הקיץ הלוהטים

1,179 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סוביה חיג'אזית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר
סוביה חיג'אזית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר

סוביה חיג'אזית הוא משקה ממשפחת הסוביה, הנפוץ מאוד בבלאד אל חיג'אז, צפון מערב ומערב ערב הסעודית, שבו נמצאות בין היתר הערים המפורסמות מכה וג'דה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קורעים את הפיתות לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים תמרים ומים, מערבבים ומכסים. כל כמה שעות מערבבים את תוכן הקערה. מעבירים את הקערה למקרר למשך 24 שעות.

2

מעבירים את תוכן הקערה עם הנוזלים לבלנדר או למעבד מזון, מוסיפים קינמון והל וטוחנים היטב. מסננים את התערובת דרך בד חיתול. טועמים וממתיקים עם סוכר במידת הצורך.

3

להכנת המשקה: מניחים בכוס קוביות קרח ומוזגים את המשקה. יש כאלה המוסיפים מעט מי ורדים ואחרים ממתיקים עם רכז תות.