סוביה חיג'אזית הוא משקה ממשפחת הסוביה, הנפוץ מאוד בבלאד אל חיג'אז, צפון מערב ומערב ערב הסעודית, שבו נמצאות בין היתר הערים המפורסמות מכה וג'דה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קורעים את הפיתות לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים תמרים ומים, מערבבים ומכסים. כל כמה שעות מערבבים את תוכן הקערה. מעבירים את הקערה למקרר למשך 24 שעות.
2
מעבירים את תוכן הקערה עם הנוזלים לבלנדר או למעבד מזון, מוסיפים קינמון והל וטוחנים היטב. מסננים את התערובת דרך בד חיתול. טועמים וממתיקים עם סוכר במידת הצורך.
3
להכנת המשקה: מניחים בכוס קוביות קרח ומוזגים את המשקה. יש כאלה המוסיפים מעט מי ורדים ואחרים ממתיקים עם רכז תות.