משקאות

סוביה מצרית: משקה קוקוס וחלב

הגרסה המצרית למשקה הערבי המפורסם היא בעלת טעם עז של קוקוס ומבוססת על חלב

3,407 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סוביה מצרית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר
סוביה מצרית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר

בתורכיה וביוון מכינים את הסוביה באמצעות השריית זרעי מלון במים, במצרים משרים אורז וקוקוס ובחצי האי ערב משרים פיתות או שעורה במים. בגרסה המצרית לסוביה היא בעלת טעם עז של קוקוס ומבוססת על חלב, או על חלב ואורז מבושל וטחון (גרסה סמיכה יותר). הגרסה ללא האורז הטחון קלילה יותר ומתאימה לימי הקיץ החמים שלנו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים קוקוס בקערה, מוסיפים מים חמים ומשרים כ-1/2 שעה או עד שהתערובת מתקררת לגמרי.

2

מעבירים את הקוקוס עם מי ההשריה לבלנדר, מוסיפים סוכר וטוחנים כ-3 דקות. מסננים היטב דרך בד חיתול תוך כדי סחיטה של התערובת עד למיצוי ולקבלת קרם קוקוס. ניתן להשמיט את השלב הזה ולהשתמש בקרם קוקוס קנוי.

3

מעבירים את קרם הקוקוס לקנקן ומוסיפים חלב. מגרדים את הגרגירים מתוך מקל הווניל, ומוסיפים לקנקן. מכניסים גם את המקל עצמו, ושומרים בקירור.

4

להכנת המשקה: מקציפים את השמנת קלות רק עד לקבלת קצפת רכה. מניחים בכוס קוביות קרח, מוסיפים את הסוביה המצרית ומקשטים במעט קצפת רכה.