מתכון

סופגניות בירה קלות

סופגניות פטנט שיקלו עליכם את העבודה

13,753 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
סופגניות בירה קלות של רות סירקיס. צילום: דן לבן. סטיילינג: דלית רוסו
סופגניות בירה קלות של רות סירקיס. צילום: דן לבן. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

להגשה

אופן ההכנה

1

בקערה עמוקה מערבבים את השמרים עם הבירה. מוסיפים את הביצה, הקמח, הסוכר ותמצית הווניל. מערבבים היטב בכף עץ עד שהבצק אחיד לגמרי. הבצק מתקבל רך מאוד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לו לעמוד במטבח (לא במקרר) במשך שעה עד שעה וחצי.

2

לפני טיגון הסופגניות מחממים כמות גדולה של שמן בסיר טיגון מיוחד או בסוטאז' בקוטר 28 ס"מ. השמן צריך להיות בעומק של 4 עד 5 ס"מ.השמן מוכן כאשר מכניסים למרכזו ידית של כף עץ ונוצרות סביבה בועות קטנות

3

בוחשים היטב את הבצק פעם נוספת כדי להוציא את שארית האוויר. מודדים את הכמות הדרושה לכל סופגנייה בעזרת כף מרק או מצקת קטנה. מטילים את הבצק לשמן החם בעזרת כף שנייה. לפני שמתחילים כדאי לטבול את הכף בשמן החם כדי שהבצק יגלוש ממנה ביתר קלות.

4

בזמן הטיגון יש להנמיך מעט את הלהבה כדי למנוע מהסופגניות להשחים מבחוץ מבלי שיהיו מוכנות מבפנים.

5

מטגנים 2 עד 3 דקות או עד שהסופגנייה מזהיבה בחלקה התחתון. הופכים בכף מחוררת כדי שתתקבל הזהבה מכל הצדדים.

6

מוציאים את הסופגניות ומניחים במסננת או על מגבות נייר לספיגת עודף השמן. מעבירים לצלחת שטוחה וזורים אבקת סוכר. אפשר להגיש עם ריבה אדומה.


מתוך הספר חנוכה – סופגניות ולביבות מכל העולם. רות סירקיס. צילום: דן לב. 96 עמ', 88 שקלים, הוצאת ידיעות אחרונות

כריכת הספר של רות סירקיס "חנוכה" צילום: דן לב
כריכת הספר של רות סירקיס "חנוכה" צילום: דן לב