מתכון

סופגניות מלוחות עם דוקסל פטריות, בצל ופטרוזיליה

מי אמר שסופגניות חייבות להיות מתוקות? שפית הילה יבניאלי-בוכריס מגישה מתכון מפתיע לחנוכה

1,257 בשלנים התעניינו במתכון זה
סופגניות מלוחות במילוי דוקסל פטריות,בצל ופטרוזיליה של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי
סופגניות מלוחות במילוי דוקסל פטריות,בצל ופטרוזיליה של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסופגניות

למילוי

לדוקסל פטריות

אופן ההכנה

לדוקסל פטריות

1

מחממים את השמן במחבת רחבה וכבדה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמתקבל צבע זהוב. מוסיפים את התימין ומבשלים.

2

מוסיפים את הפטריות, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט, מבשלים היטב עד שכמעט כל הנוזלים התאדו. מוסיפים את הפטרוזיליה ומתקנים טעמים. מקררים את הדוקסל לפני שממלאים את הסופגניות.

לסופגניות

3

מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת מערבל עם וו לישה. מוסיפים את השמן ומערבבים. מוסיפים את המים בהדרגה, מערבבים כ-3 דקות במהירות בינונית ומוסיפים את המלח. ממשיכים ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך ונעים, לא דביק.

4

מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5

מעבירים את הבצק למשטח נקי. מחלקים את הבצק לכדורים של 40 גר' כל אחד. מרדדים קלות כל כדור עם מעט שמן, ממלאים בכפית דוקסל פטריות ובמעט גבינה. סוגרים ומעצבים לכדור יפה.

6

מניחים בתבנית על מרובעי נייר אפייה. מכסים בניילון ומתפיחים שוב במקום חמים, כ-40 דקות.

7

בינתיים מחממים שמן בסיר טיגון. מניחים את הסופגניות בשמן החם ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב עשיר. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג. מגישים מיד, בעוד הסופגנייה חמה.