החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית קונפיטורת הפטל
אופן ההכנה
לסופגניות
1
ממיסים את השמרים במעט מים.
2
מכניסים את הקמח, הסוכר, החלמונים והשמן לקערת מיקסר עם וו לישה.
3
מוסיפים את הברנדי, קליפות התפוז והלימון והשמרים המומסים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד (7-8 דקות).
4
מוציאים את הבצק מקערת המערבל ומניחים להתפחה כשעה וחצי-שעתיים.
5
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 40 גר' כל אחד ומניחים שוב להתפחה נוספת של שעה וחצי-שעתיים.
6
מחממים בסיר שמן עמוק ל-170-180 מעלות ומטגנים את כדורי הבצק עד להזהבה מכל הצדדים.
למלית
7
מכניסים את הפטל והסוכר לסיר ומביאים לרתיחה.
8
מוסיפים את הפקטין, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכה. .
9
מוסיפים את מיץ הלימון ומקררים
להגשה
10
ממלאים מזרק במלית קונפיטורת הפטל ומזריקים לתוך הסופגניות.