מתכון

סופגנייה ישראלית קלאסית

מאכל החג האולטימטיבי בגרסה עם טוויסט מדליק של ברנדי ופטל

אוגוסט 2019
סופגנייה ישראלית קלאסית של שף קונדיטורית מאיה רביבו. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי
סופגנייה ישראלית קלאסית של שף קונדיטורית מאיה רביבו. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית קונפיטורת הפטל

אופן ההכנה

לסופגניות

1

ממיסים את השמרים במעט מים.

2

מכניסים את הקמח, הסוכר, החלמונים והשמן לקערת מיקסר עם וו לישה.

3

מוסיפים את הברנדי, קליפות התפוז והלימון והשמרים המומסים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד (7-8 דקות).

4

מוציאים את הבצק מקערת המערבל ומניחים להתפחה כשעה וחצי-שעתיים.

5

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 40 גר' כל אחד ומניחים שוב להתפחה נוספת של שעה וחצי-שעתיים.

6

מחממים בסיר שמן עמוק ל-170-180 מעלות ומטגנים את כדורי הבצק עד להזהבה מכל הצדדים.

למלית

7

מכניסים את הפטל והסוכר לסיר ומביאים לרתיחה.

8

מוסיפים את הפקטין, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכה. .

9

מוסיפים את מיץ הלימון ומקררים

להגשה

10

ממלאים מזרק במלית קונפיטורת הפטל ומזריקים לתוך הסופגניות.