מתכון

סופריטו דה גאינה - סופריטו עוף זריז

סופריטו עוף היא מנה שמאוד נוכחת במטבח הישראלי העכשווי. טיגון מקדים של עוף ותפוחי אדמה מעצים את טעמי הסופריטו, וכל המנה הופכת לחומה, רכה והכי מנחמת שיש.

14,429 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2022
סופריטו דה גאינה – סופריטו עוף של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג
סופריטו דה גאינה – סופריטו עוף של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים כרעי עוף כ־5 דקות מכל צד להזהבה קלה. מוציאים את העוף לקערה מרופדת בנייר סופג. מוסיפים לסיר תפוחי אדמה ומטגנים כ־5 דקות להזהבה קלה מכל הצדדים. נפטרים מהשמן.

2

מביאים לרתיחה בסיר נפרד ציר עוף, מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון ומערבבים. מסדרים בסיר את הכרעיים ותפוחי האדמה ומבשלים על להבה נמוכה כ־45 דקות לריכוך. מגישים מיד.