המיסו מביא את הטעם, והחציל – את המרקם. חריצת החציל בדוגמת שתי וערב מאפשרת לחום לחדור לתוכו ומבטיחה צלייה אחידה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-220 מעלות.
2
מערבבים את חומרי הרוטב.
3
חורצים את פרוסות החציל שתי וערב בלי לחתוך עד הסוף ומברישים ברוטב משני הצדדים.
4
צולים 10 דקות, הופכים וצולים עוד 10-5 דקות, עד שהחצילים שחומים ורכים. מגישים מייד.
מיסו – הציר של המטבח היפני
המיסו עשוי מפולי סויה מבושלים, מרוסקים למחית ומותססים עם דגן כלשהו, שקובע את הטעם. יש למעלה מ-50 תיבולים שונים למיסו, שמתחלקים גיאוגרפית לפי סוג הדגן הפופולרי בכל אזור. השימושים נקבעים לפי צבע המאכל והתיבול הרצוי.
להלן מיני המיסו הפופולריים:
שירו מיסו – מיסו לבן מותסס עם אורז; דל במלח ובעל טעם מתוק, שמתאים להכנת רטבים ולפעמים מרקים.
שינשו מיסו – מיסו חום-צהוב מותסס עם כוסמת או שעורה. מלוח ובעל מרקם חלק.
אינקה מיסו אקה – מיסו אדום מותסס עם שיבולת שועל. טעמו יכול להיות מתוק או מלוח, כמעט ללא תיבול נוסף.
ללא גלוטן: ניתן להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן.