מתכון

סטייק סינטה במרינדת עשבי תיבול וסלט שעועית ירוקה

סטייק סינטה במרינדת עשבי תיבול וסלט שעועית ירוקה, מתכון פשוט ועשיר בטעמים ותיבול

4,392 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סטייק סינטה במרינדת עשבי תיבול וסלט שעועית ירוקה של פאולין שובל. צילום: איל גרניט
סטייק סינטה במרינדת עשבי תיבול וסלט שעועית ירוקה של פאולין שובל. צילום: איל גרניט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסט השעועית

אופן ההכנה

מרינדה

1

מכניסים לקערה את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים מחצית מהמרינדה לקערה נפרדת ושומרים בצד.

2

מניחים את הסטייקים באחת מקערות המרינדה ושמים בצד ל-20 דקות בטמפרטורת החדר.

סלט שעועית

3

מרסקים במכתש ועלי (או במעבד מזון) את השום, הצ'ילי וקליפת הליים המגוררת, ומרסקים עד לקבלת תערובת אחידה.

4

מוסיפים פנימה את מיץ הליים, החומץ, הסוכר, שמן הבוטנים ורוטב הסויה. מערבבים היטב.

5

יוצקים על השעועית, מוסיפים בוטנים קצוצים ומערבבים. שומרים בצד עד להגשה.

בשר

6

מחממים על אש גבוהה מחבת פסים במשך 3-4 דקות.

7

מוציאים את הסטייקים מהמרינדה ומניחים על המחבת. צולים כ-5-7 דקות מכל צד או עד שרואים נוזלים ראשונים שמצטברים על פני הבשר. מורידים מהאש ומעבירים לקרש חיתוך.

8

יוצקים את המרינדה הנותרת ששמרנו בצד ומורחים בה את הבשר. לוחצים מעט, על מנת שעשבי התיבול יידבקו לנתחים, ופורסים לרצועות דקות. מגישים עם סלט השעועית.