החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסט השעועית
אופן ההכנה
מרינדה
1
מכניסים לקערה את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים מחצית מהמרינדה לקערה נפרדת ושומרים בצד.
2
מניחים את הסטייקים באחת מקערות המרינדה ושמים בצד ל-20 דקות בטמפרטורת החדר.
סלט שעועית
3
מרסקים במכתש ועלי (או במעבד מזון) את השום, הצ'ילי וקליפת הליים המגוררת, ומרסקים עד לקבלת תערובת אחידה.
4
מוסיפים פנימה את מיץ הליים, החומץ, הסוכר, שמן הבוטנים ורוטב הסויה. מערבבים היטב.
5
יוצקים על השעועית, מוסיפים בוטנים קצוצים ומערבבים. שומרים בצד עד להגשה.
בשר
6
מחממים על אש גבוהה מחבת פסים במשך 3-4 דקות.
7
מוציאים את הסטייקים מהמרינדה ומניחים על המחבת. צולים כ-5-7 דקות מכל צד או עד שרואים נוזלים ראשונים שמצטברים על פני הבשר. מורידים מהאש ומעבירים לקרש חיתוך.
8
יוצקים את המרינדה הנותרת ששמרנו בצד ומורחים בה את הבשר. לוחצים מעט, על מנת שעשבי התיבול יידבקו לנתחים, ופורסים לרצועות דקות. מגישים עם סלט השעועית.