החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
לקפונטה
1
מחממים 3-4 כפות שמן במחבת גדולה על אש גבוהה. מוסיפים את קוביות החצילים, את הבצל ואת האורגנו, מתבלים במעט מלח ומטגנים במשך 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם. ניתן להוסיף קצת שמן במידת הצורך (טיפ: כדי שהחצילים לא יספגו הרבה שמן, אפשר לחתוך אותם גס). מוסיפים את העגבניות, הצלפים, הזיתים והפטרוזיליה, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך כ-8 דקות.
לסינטה
2
מחממים מחבת על אש גבוהה במשך 2-3 דקות לפחות. כשהמחבת חמה מאוד מוסיפים כף שמן וצורבים בה את הסינטה כ-5 דקות מכל צד. מכסים ומורידים מהאש.
להגשה
3
מתבלים את הקפונטה במיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה. מעבירים את הסינטה לקרש חיתוך. באותה מחבת, ללא הוספת שמן, מחממים את פרוסות הלחם. בזמן שהלחם מתחמם פורסים את הסטייק לפרוסות דקות. מניחים את הלחם בצלחת ומסדרים מעל את הקפונטה. מניחים את נתחי הסינטה בצד, מתבלים במעט מלח גס ופלפל שחור ומגישים.