מתכון

סטיקי רייס

סטיקי רייס - אורז עגול, קצר ודביק - מעולה כתוספת שמתמסרת לכל רוטב וגם כבסיס לקינוח

52,676 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
סטיקי רייס של סיון שטרנבך. צילום: דניאל לילה
סטיקי רייס של סיון שטרנבך. צילום: דניאל לילה

את האורז הזה מאדים ולא מבשלים, כך שהוא קל במיוחד להכנה ותמיד יוצא מצוין.

שימו לב, הכנת המנה דורשת לילה השרייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים אורז בשפע מים למשך לילה.

2

מסננים ומעבירים לסלסילת אידוי מרופדת בנייר סופג או בד חיתול. מניחים את סלסילת האידוי מעל סיר מלא מים (תחתית הסלסילה לא אמורה לגעת במים) ומכסים.

3

מבשלים כ- 5 דקות על להבה גבוהה עד שהמים מגיעים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 40־30 דקות עד שהאורז רך ודביק (ככל שסלסילת האידוי רחבה יותר והאורז מונח בשכבה דקה יותר - כך זמן הבישול יתקצר).

4

שומרים עד יום בקופסה אטומה במקרר. מחממים בסלסילת אידוי.