את האורז הזה מאדים ולא מבשלים, כך שהוא קל במיוחד להכנה ותמיד יוצא מצוין.
שימו לב, הכנת המנה דורשת לילה השרייה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים אורז בשפע מים למשך לילה.
2
מסננים ומעבירים לסלסילת אידוי מרופדת בנייר סופג או בד חיתול. מניחים את סלסילת האידוי מעל סיר מלא מים (תחתית הסלסילה לא אמורה לגעת במים) ומכסים.
3
מבשלים כ- 5 דקות על להבה גבוהה עד שהמים מגיעים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 40־30 דקות עד שהאורז רך ודביק (ככל שסלסילת האידוי רחבה יותר והאורז מונח בשכבה דקה יותר - כך זמן הבישול יתקצר).
4
שומרים עד יום בקופסה אטומה במקרר. מחממים בסלסילת אידוי.