מתכון

סינטה צרובה, קרם כמהין וארטישוק, פולי אדממה

גם אתם חושבים שהחלק הכי טעים באירועים הוא המתאבנים? השף אבי שטייניץ מכין מנות קטנות, שפותחות את התיאבון בגדול

2,148 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
סינטה צרובה, קרם כמהין וארטישוק, פולי אדממה וקראמבל קקאו ומלח ים של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
סינטה צרובה, קרם כמהין וארטישוק, פולי אדממה וקראמבל קקאו ומלח ים של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם

לקראמבל

אופן ההכנה

לקראמבל

1

מערבבים את כל המרכיבים, משטחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דקות. מערבבים בזמן האפייה מדי פעם. מנמיכים את הטמפרטורה ל-145 מעלות וממשיכים לאפות למשך 15 דקות נוספות לצורך ייבוש. מקררים ומפוררים.

לקרם

2

מבשלים בסיר את תחתיות הארטישוק כשהן מכוסות במים עם חצי לימון ו-2 שיני שום עד לריכוך מלא. מסננים, מוציאים את הלימון ושומרים את הנוזל. מכניסים לבלנדר את תחתיות הארטישוק החמות עם מעט מהנוזל החם וטוחנים לקרם. מוסיפים את שמן הזית בזילוף ומתקנים טעמים. לסיום, מאחדים עם מחית הכמהין ומקררים.

לסינטה

3

מערבבים את המלח, הפלפל, זרעי השומר, התימין והשמן ועוטפים את הסינטה. מניחים למנוחה של שעה בטמפרטורת החדר.

4

מחממים מחבת כבדה, מושחים אותה בכף שמן זית וצורבים את הסינטה מכל צדדיה. מקררים מספר דקות ופורסים לפרוסות.

להגשה

5

מניחים את קרם הארטישוק במרכז הצלחת, מעל מניחים את הסינטה ולצדה את האדממה וקראמבל הקקאו.