מתכון

סירות חסה ממולאות בדג במיסו ואטריות שעועית

הדג שורה במרינדה מתוקה, שבהמשך זוכה לכמה חיזוקים והופכת לרוטב שמערסל את אטריות השעועית הדקיקות ואת שפע הירוקים

8,534 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
סירות חסה ממולאות בדג במיסו ואטריות שעועית של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה
סירות חסה ממולאות בדג במיסו ואטריות שעועית של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה

למתכון זה נדרשת השריה מוקדמת של כלילה. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדג ולמרינדה

לרוטב

להרכבת המנה ולהגשה

אופן ההכנה

מכינים את הדג

1

מערבבים את חומרי המרינדה בקערה רחבה או בתבנית, מניחים את הדג ומשרים בקירור 12-8 שעות.

2

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מוציאים את הדג מהמרינדה (שומרים את המרינדה בצד), מנערים מעט ומניחים בתבנית. צולים כ-10 דקות ומוציאים מהתנור. מצננים וחותכים לפיסות קטנות.

4

מעבירים את המרינדה לסיר קטן ומבשלים על להבה גבוהה כ-10 דקות עד שהנוזל מצטמצם בחצי. מסירים מהאש, מוסיפים מיץ יוזו, רוטב דגים ושמן צ'ילי ומערבבים.

מרכיבים ומגישים

5

מסדרים את עלי החסה על מגש או בצלחות הגשה. מניחים בתוך כל עלה חופן קטן של אטריות שעועית, כפית רוטב, כף גדושה של פיסות דג, שאלוט, צ'ילי, מעט עלי כוסברה, ג'ינג'ר וקשיו קלוי.