מתכון

סירניקי: לביבות גבינה ברוטב פטל

לביבות גבינה מתוקות ורכות שמקורן במדינות ברית המועצות לשעבר

61,720 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
לביבות גבינה - סירניקי של מירב שיינר. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל
לביבות גבינה - סירניקי של מירב שיינר. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל

כשסיפרתי לבן זוגי (שעלה ארצה מאוקראינה) שאני הולכת להכין סירניקי – לביבות גבינה מהמטבח הסלאבי – חיוך נוסטלגי עלה על פניו. הוא סיפר לי סיפורים ששמע מפי סבא רבא וסבתא רבתא שלו, על בקרים של קיץ בבכפר במחוז ויניצה ועל ריחות מפתים של לביבות שהיו ממלאים את הבית. זיכרון מתוק ורחוק עלה גם בראשו של אנטולי הצלם ברגע שריחות הסירניקי הציפו את הסטודיו שבו צילמנו את הכתבה. להכנת הסירניקי משתמשים בטבורוג – גבינה לבנה רוסית מסורתית סמיכה ויבשה יחסית. במדף המצרכים החלבי בכל סופרמרקט היא מוגדרת כגבינה לאפייה, ואפשר להחליפה בגבינות אחרות מאותו סוג כמו כנען או טוב טעם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק גבינה

לרוטב פטל

לקרם גבינה

אופן ההכנה

1

מכינים את הבצק: מערבלים את מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה או בעזרת מזלג עד לקבלת בצק אחיד.

2

מקמחים היטב משטח עבודה. קורצים כף גדושה מהבצק ומגלגלים בקמח (כפי שעושים בהכנת ניוקי). מעצבים לצורת כדור ופוחסים ליצירת דסקית בקוטר 7-8 ס"מ.

3

מטגנים: מחממים מחבת על להבה בינונית ויוצקים לתוכה 2 כפות שמן. מניחים בזהירות כ-5 דסקיות ומטגנים כ-2 דקות מכל צד עד שהסירניקי זהובים. מטגנים כך את כל הדסקיות.

4

מכינים את רוטב הפטל: מניחים פטל, סוכר וחמאה בקלחת וטורפים על להבה נמוכה כ-3-5 דקות עד לקבלת רוטב סמיך ובוהק.

5

מכינים את קרם הגבינה: מערבבים במהירות בקערה קטנה גבינה, שמן זית וסוכר עד לקבלת קרם חלק ומבריק.

6

מגישים: כשהסירניקי חמימים או בטמפ' החדר מסדרים אותם בצלחת הגשה ומגישים לצד רוטב הפטל וקרם הגבינה. שומרים עד יומיים במקרר.

עוד הצעות הגשה
נשארו סירניקי בצלחת? חותכים לקוביות ומשלבים בסלט פירות עם מעט מייפל או סילאן.
יוצרים שקע בסירניקי בעזרת כפית או כף פריזיאן, מזלפים פנימה קצפת ומקשטים בקוביות פירות טריים.
מגלגלים את בצק הסירניקי לצורת נחש ארוך וחותכים אותו לחתיכות קטנות (כמו שחותכים ניוקי). מגלגלים בקמח, מטגנים את החתיכות עד שהן זהובות, בוזקים מעט אבקת סוכר ומנשנשים.