מתכון

סלט אורז שחור עם דלעת צלויה ואגוזים

ד"ר הגר שפר מגישה מתכון בריא לסלט אורז שחור שיכול לשמש בקלות כמנה עיקריות משביעה אך לא מכבידה

12,551 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
סלט אורז שחור עם דלעת צלויה ואגוזים של ד"ר הגר שפר. צילום: אופיר שפר
סלט אורז שחור עם דלעת צלויה ואגוזים של ד"ר הגר שפר. צילום: אופיר שפר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים בסיר את האורז השחור עם ½ כפית המלח והמים, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות עד שהמים נספגים והאורז מוכן.

2

מורידים את הסיר מהאש ומשאירים אותו מכוסה עוד 5 דקות.

3

צולים את הדלעת: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקלפים את הדלעת וחותכים לקוביות קטנות, מפזרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

4

מערבבים כף אחת של שמן זית וכף מייפל בכוס קטנה ומברישים בתערובת את הדלעת.

5

מתבלים במלח ובפלפל ואופים כ-20 דקות עד שהדלעת צלויה ופריכה.

6

בקערה גדולה מערבבים את האורז עם הדלעת הצלויה והאגוזים. מתבלים ב-2 כפות שמן זית.

7

מחלקים ל-4 מנות, מפזרים טבעות בצל ירוק ומגישים.