החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שמים בסיר את האורז השחור עם ½ כפית המלח והמים, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות עד שהמים נספגים והאורז מוכן.
2
מורידים את הסיר מהאש ומשאירים אותו מכוסה עוד 5 דקות.
3
צולים את הדלעת: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקלפים את הדלעת וחותכים לקוביות קטנות, מפזרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
4
מערבבים כף אחת של שמן זית וכף מייפל בכוס קטנה ומברישים בתערובת את הדלעת.
5
מתבלים במלח ובפלפל ואופים כ-20 דקות עד שהדלעת צלויה ופריכה.
6
בקערה גדולה מערבבים את האורז עם הדלעת הצלויה והאגוזים. מתבלים ב-2 כפות שמן זית.
7
מחלקים ל-4 מנות, מפזרים טבעות בצל ירוק ומגישים.