מתכון

סלט אטריות קרות, עוף ועשבים – יאם וואן סן גאי

סלט ברוטב רוטב חמוץ-מתוק-חריף. את העוף קוצצים ידנית זמן ארוך עד שמתקבל מרקם רך שמתאים לאטריות הנגיסות

4,000 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
יאם וואן סן גאי - סלט אטריות קרות, עוף ועשבים של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
יאם וואן סן גאי - סלט אטריות קרות, עוף ועשבים של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

סלט ברוטב רוטב חמוץ-מתוק-חריף. לפתיחת הארוחה, ואחת מהמנות היחידות של אטריות שמוגשות למרכז השולחן ולא כמנה אישית

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

משרים את האטריות בקערה עם מים קרים כחצי שעה. מסננים.

2

קוצצים את העוף בסכין חדה כ-5 דקות עד שהוא כמעט והופך לעיסה. מעבירים את העוף למחבת עם 4 כפות מים מעל אש בינונית ותוך כדי ערבוב 3־4 דקות רק עד שהבשר הופך לבן. מעבירים לקערה.

3

מכינים את הרוטב: כותשים את הצ'ילי האדום במכתש ועלי. מוסיפים סוכר, רוטב דגים, מיץ ליים ונוזלי שום כבוש ומערבבים בכף לרוטב אחיד.

4

טובלים את האטריות במים רותחים כשהן במסננת ומעבירים מיד לקערה עם העוף. מוסיפים את הירקות והרוטב, מערבבים ומגישים.