סלט ברוטב רוטב חמוץ-מתוק-חריף. לפתיחת הארוחה, ואחת מהמנות היחידות של אטריות שמוגשות למרכז השולחן ולא כמנה אישית
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
משרים את האטריות בקערה עם מים קרים כחצי שעה. מסננים.
2
קוצצים את העוף בסכין חדה כ-5 דקות עד שהוא כמעט והופך לעיסה. מעבירים את העוף למחבת עם 4 כפות מים מעל אש בינונית ותוך כדי ערבוב 3־4 דקות רק עד שהבשר הופך לבן. מעבירים לקערה.
3
מכינים את הרוטב: כותשים את הצ'ילי האדום במכתש ועלי. מוסיפים סוכר, רוטב דגים, מיץ ליים ונוזלי שום כבוש ומערבבים בכף לרוטב אחיד.
4
טובלים את האטריות במים רותחים כשהן במסננת ומעבירים מיד לקערה עם העוף. מוסיפים את הירקות והרוטב, מערבבים ומגישים.