מתכון

סלט ארטישוק ובצל סגול בגרמולטה

אפשר להשתמש בסלט הזה בארטישוק משומר ולהנות ממקסימום טעם במינימום מאמץ

18,730 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
סלט ארטישוק ובצל סגול בגרמולטה של שף רפאל אגם. צילום: אפיק גבאי
סלט ארטישוק ובצל סגול בגרמולטה של שף רפאל אגם. צילום: אפיק גבאי

הטיפול בארטישוק יכול להיות מסובך, הפחת גדול, ולא ניתן להשיגו כל השנה. בעונתו רצוי לאכול אותו מבושל בשלמותו, בלוויית רוטב מועדף. בסלט הזה נשתמש בארטישוק איטלקי משומר, נקי מחלקים וסיבים מיותרים ומוכן לעבודה. המתכון ניתן בכוונה ללא כמויות, מפני שרוב המרכיבים הם מעניקי טעם ומוסיפים מהם לפי ההעדפה האישית

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסננים את הארטישוק מהשמן שבו הוא משומר (אפשר לשמור להכנת ויניגרט, מיונז וכו') וחותכים לרבעים.

2

מוסיפים את שאר החומרים (חוץ משמן הזית) בכמויות הנראות לכם (אוהבים בצל? שימו הרבה). ממליחים ומפלפלים. "מרטיבים" במעט שמן זית.